Obiective turistice

Prima atestare a Bogdandului apare in documente datând din anul 1383. Din 1470 sunt primele informații despre biserica din Bogdand, o ctitorie de piatra, care cu unele modificări făcute în timp, își continuă existența până azi.
De asemenea trebuie amintită existența urmelor unei "cetăți" pe "Vârful de piatră", având lungimea de 40 de metri si lățimea de 25-30 metri.
Casa muzeu din localitatea Bogdand a fost construită în jurul anilor 1880-1885 de meșteri populari din Cristur, județul Sălaj. La amenajarea muzeistică a casei s-a încercat o reconstituire a tipului de casă specifică populației maghiare ce locuiește în această zonă, respectându-se rolul si utilitatea spațiului locuibil.
Inventarul casei conține în jur de 300 de obiecte, dintre care amintim: piese de mobilier, ceramică utilitară și decorativă, textile, costume populare, obiecte de uz-casnic si obiecte utilizate în industria casnică textilă.
Acest muzeu a fost inaugurat și deschis oficial în 1997 numindu-se Muzeul Maghiar, iar din anul 2005 poartă numele de Muzeul Etnografic Maghiar "Sipos Laszlo". Inițiatorul casei muzeu este Sipos Laszlo care a fost multă vreme director coordonator al Școlilor generale din comuna Bogdand.
A avut un merit deosebit în organizarea vieții culturale din comună fiind promotorul și organizatorul Festivalului Folcloric al Naționalităților din Bogdand unde, anual, participă ansambluri folclorice din țară, dar și din Ungaria și Ucraina.
Un alt monument impresionant al comunei îl consitutuie Biserica din lemn "Sfinții Apostoli Mihail și Gavril" din localitatea Corund.  Aceasta a fost construită în anul 1723.
Biserica din lemn impresioneză prin proporțiile arhitecturale, decorațiile sculpturale din exterior și pictura interioară; reflectă un gust artistic rafinat, încadrându-se în caracterul omogen al arhitecturii populare din nordul României. Materialul folosit a fost numai lemnul, iar unealta folosită a fost securea.
Decorul pictural din interior este creația unor meșteri populari. Biserica are o forma dreptunghiulară având pridvor pe latura vestică unde este și intrarea în biserică, dar și pe cea sudică. În anul 1848 această biserică a fost transportată fără a fi demolată din locul unde a fost construită (pe dealul din apropiere, în mijlocul cimitirului). Locuitorii au pus sub ea trunchiuri de fag si au tras-o cu boii în decurs de doi ani.
În prezent această biserică este declarată monument istoric.
 
Pentru mai multe detalii, vizitati : http//centrulturisticbogdand.ro